Ulrikke Reed Findenegg, afkomstig uit Noorwegen, studeerde aan de Universiteit van Bergen, waar ze haar loopbaan als dirigente startte.  Aanvankelijk was ze zanger in het vocaal ensemble Voci Nobili, onder de bevlogen leiding van Maria Gamborg Helbekkmo, later was zij dirigent van het daaraan gelieerde aspirantenkoor. Ze vervolgde haar studie in Kecskemét (Hongarije) waar zij muziekpedagogiek, zang en directie studeerde aan het Muziekpedagogisch Instituut Zoltán Kodály. In 2002 behaalde ze het diploma Koordirectie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht bij Krijn Koetsveld, Rob Vermeulen en Jurjen Hempel.

Zang- en interpretatielessen kreeg Ulrikke van Harald Bjørkøy (NO), János Klézli, Roland Hajdu  (HU), Meinard Kraak,  Pierre Mak (NL) en Geert Berghs (NL, heden). Ondertussen volgde zij masterclasses directie bij haar voormalige Hongaarse leraar Péter Erdei.  In 2012 kreeg ze met Kamerkoor Decamerone coaching van Stephen Connolly (bekend van de King’s Singers). In de zomer van 2014 was ze actief deelnemer tijdens de Internationale Kurt Thomas Cursus onder de Letse maestro Kaspars Putniņš.

Tegenwoordig is Ulrikke Reed Findenegg verbonden als dirigent en artistiek leider aan diverse koren en ensembles in Nederland, waaronder Kamerkoor Ottava. Regelmatig wordt Ulrikke ook gevraagd voor verschillende projectkoren. Zo heeft zij drie projecten gerealiseerd met Vocaal ensemble TIEN. Haar eigen initiatief  vrouwenkoor Nordlys werd in 2011 opgericht om aandacht te geven aan bijzondere hedendaagse muziek uit Noord- en Oost-Europa. Ook is Ulrikke als docente en begeleidster van stagiaires regelmatig betrokken bij de Applicatieopleiding Koordirectie voor vakmusici aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Lees meer over Ulrikke op www.ulrikkereedfindenegg.nl